| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Tak tomu říkám podraz … aneb odvolávám, co jsem odvolal …

Pro mamču,aby si mohla udělat obrázek, myslím si, že jsme docela průměrný případ, moje sestra i setřenice je na tom podobně.

My se teprve snažíme, takže to mám spočítáno jen teoreticky:
manžel vydělá 11000 čistého (dělá skladníka ve velké prodejně sanity) - je to poctivá práce, každý není programátor
rodičák 3696
přídavky na dítě 490
celkem 15186
když rodičák bude 7600, bude to 19090

Životní minimum rodiny s 1 dítětem je 9810 (nechápu jak se z toho dá vyžít a strašně obdivuju lidi, kteří to dokážou)

Náklady:
nájem + inkaso 5500
telefon a internet 1000
mobily 600
jízdné 920
stavební spoření 3000 (vím, že se dá zrušit, ale je to škoda, navíc bysme měli založit dítěti nějakou pojistku - co kdyby nás zajelo auto)
celkem 11020
zbývá 5166 na jídlo (snažíme se jíst zdravě, kupovat bio a to něco stojí)také je možné, že dítě bude potřebovat mléko,navíc speciální, já jsem alergik
oblečení a boty (my asi nějakou dobu vydržíme, ale dítě poroste velmi rychle:)plenky,
taky bych mu ráda koupila nějaké hračky :)
na nějakou základní výbavu, kočár... by mohlo stačit porodné (když se koupí z druhé ruky)

Myslím si, že by se to dalo i s tím nižším rodičákem, ale není tam ani koruna rezervy, spíš naopak. Když bude ten rodičák vyšší budu klidnější. Máme sice něco našetřeno,ale na tři roky to nevydrží, taky se může něco stát - dítě bude nemocné nebo třeba hyperaktivní a nebudu moct pracovat. Nebo že manžel přijde o práci a několik měsíců bude trvat, než si najde jinou, nebo že on onemocní. Navíc bysme chtěli mít 2 děti rychle za sebou, když to půjde a zase nebudu moct pracovat.

Vím, že je na tom spousta lidí ještě hůř, platí třeba tržní nájem, nebo hypotéku.
Nerada bych se ale dostala do situace, že budu muset dítěti říct, dneska ti nekoupím ovoce nebo jogurt, protože na to nemám, nebo že bych kamarádce musela odřeknout schůzku v kavárně, protože bych neměla na to kafe.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.