Lízo nejseš mimo mísu:o)
Psala jsem o situaci, kdy je někdo dlouhodobě nezaměstnaný a jen si stěžuje, místo toho,aby zvednul kotvy a šel hledat práci i do místa třeba stovky vzdáleného od nynějšího domova. Nemusí to být zrovna velkoměsto. Plácnu jsem elektrikář nemůžu najít u nás práci a ve městě o 100 km dál místo nabízejí, tak to vezmu. Nebudu sedět doma a fňukat. Prostě vyměním byt, přestěhuju se a je to. Mám práci a nemusím živořit na dávkách jak si spousta lidí stěžuje.Vždyť i v jiných zemích je stěhování za prací běžné, jen u nás se to jaksi nechytá.
Milado, ty si vždycky něco najdeš viď? :-)
Taky jsem bydlela ve velkém bytě a šla do menšího a řeknu ti - zlatý malý byt. To uklízen ve velkém bych už asi nechtěla.
Píšeš že až ty půjdeš do práce, syn již s vámi nebude bydlet. Za prvé je to tvoje volba jak dlouho budeš doma. Za druhé ne každý má nemocné dítě tak, že musí být doma deset i více let, než může jít do práce. U tebe je to zřejmě nutné. Ale kolik lidí je doma na dávkách a nemusí? Jen jsou ¨pohodlní a tento sociální systém jim vlastně vyhovuje. A hlavně těchto lidí se týkal můj příspěvk.
Předchozí