| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Tak tomu říkám podraz … aneb odvolávám, co jsem odvolal …

No, Nelsaro, já jsem si pořídila dítě ještě na VŠ. Zadřilo se i přes HA. A co jsem teda měla dělat, abstinovat? Ne všechno jde naplánovat, ani dítě ne. A měla bych proto dostávat 3500, zatímco, někdo, kdo pracoval půl roku dvakrát tolik??? Co je to za spravedlnost, já si to přece odpracuju později, ne? Nehledě na to, že jsem chodila během studia pracovat na brigády, platila si sociální i zdravotní pojištění, i když mi ho jako studentce platil i stát a co jsem tím získala? Mateřská se mi počítala z "platu" čili z těch 2-3 dnů v týdnu, kdy jsem pracovala. Takže jsem neměla ani tech 3600, jako bych měla coby studentka, která si užívá volnýho času. Nebylo by mnohem lepší, kdyby tu mateřskou dostávaly jen ty, kdo to opravdu potřebují???? Nezlob se ale tvůj názor mi dost hnul žlučí. Třeba jednou odvedu na daních víc, než prodavačka v supermarketu, ale jen proto, že jsem měla dítě dřív jako dostanu nižší mateřskou? Jdi se vycpat.
A propo se zvýšením mateřské nesouhlasím, podle mě je mnoho efektivnějších způsobů, jak pomoci ženám na MD, ovšem těm, které chtějí pracovat. Ať už jde o zavedení částečných úvazků, nebo snížení daní takovým rodinám, kde muž vydělává a žena je na MD. Ideální by bylo, kdyby sociální dávky byly šité na míru, spočítala se částka skutečně nutná na zaplacení nájmu a základní živobytí, a ta by byla vyplacena. Ale vzhledem k možství lidí, co si o dávky žádají je to asi nereálný:o( Krom toho bych část vyplácela v naturáliích:o) Třeba ve stravenkách, poukazech na oblečení, drogerii nebo boty a pak minimum peněz potřebných na nájem a služby.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.