No nevím kdes milá Aleno vzala že si v cizině za podporu jezdí na dovolenou, napiš mě ten stát a já se tam stěhuju, to tam asi nepracuje nikdo tak nebude vadit, že tam taky nebudu pracovat, protože nebudu umět jazyk.
Jinak bydlím v Německu a měla jsem šanci setkat se tady s různými kulturami a řekla bych že v česku jsou na tom ještě mladé maminky dobře, např. mají možnost být s dítětem 4 roky doma.V Irsku to je např. 6 neděl a pak šupky dupky do práce.V AFrice, Turecku atd. neexistuje nějaká mateřská nebo přídavky na dítě.POrodné je snad taky rarita existující jen v čechách.Souhlasím s tím, že by to měli zvýšit, ale např. tady v německu, pokud nemá odpracováno tak na mateřskou nárok nemá, může dostat max. 150 euro jako přídavek na dítě ale věřte že z toho moc nekoupíte když chleba tady např. stojí na Kč-60 Kč.Atd.A to navíc nedostanete pokud váš manžel vydělává víc než 1200 euro a to je tady dost běžná suma.Protože např. jen nájem je tak kolem 600 euro.POkud máte děti tak potřebujete i něco většího takže o něco víc zaplatíte.
Jinak pokud máte nárok na mateřskou tak je to v přepočtu to samý jako ty 3OOO něco co berete v čechách.A o nějakým porodným si tady můžou nechat všichni tak akorát zdát.A to jak jsou drahý služby atd. věřte nebo ne.V čechách si žijete hodně dobře.A kdo tomu nevěří tak ať nejdřív vycestuje někam do zahraničí žít, platit nájem atd. a pak ať povídá jaký jsou např. němci zazobanci...
Předchozí