také stále čekám, jak to v lednu dopadne....
Chtěla bych podotknout, že jsem si miminko nepořizovala proto, abych na něj dostávala peníze. Nadzvedlo mě ale to, že zvýšené porodné platilo od dubna (rodila jsem v únoru). Prostě si vytáhli statistiky, kolik rodiček bude od nového roku.... no nic.
Slíbili vyšší rodičák. Nepopírám, že je pro mě rozdíl dostat 3600 nebo 7600.
Jenom mě zaráží to, že se nediskutuje o tom, jak snížit dávky nezaměstnaným. Oni můžou jít pracovat, např. zametat ulice, kdo by to ale dělal, když dostanou spoustu peněz za nicnedělání. Já mám z těch tří tisíc vyjít i s miminkem. Já do práce jít nemůžu, plně kojím (přece kvůli tomu miminko nepřipravím o to nejdůležitější!!!), slušnou práci z domu člověk nenajde.
Kdo nepracuje, ať prostě nemá. Proč by ten, kdo dlouhodobě není schopen najít práci, měl bydlet ve třípokojovém bytě??? Proč by měl mít auto, televizi apod??? Mobily??? (aprop. slyšeli jste o tom, že vláda navrhla dávat sociálně slabším příspěvek 200 korun na telefonování??? Je to přece dneska standard....). My si na standard musíme těžce vydělat, máme hypotéku, žádný regulovaný nájem. Ani příspěvek na dítě mi nepřiznali, uteklo mi to o 500!!! korun, holt jsme se loni moc snažili. Že mi to letos může chybět, to nikoho nezajímá.
Já jsem pro to, aby se zrušily všechny příspěvky, jakékoli. Těch opravdu sociálně potřebných, kteří nemůžou jít pracovat (invalidní důchody, osoby, které mají v péči jinou osobu, matky na mateřské...), těch není až tak mnoho, ať to potom sociálka důsledně kontroluje, jestli není systém zneužíván. Ti, kteří jsou zdraví a "můžou" jít pracovat, ať jdou. Jinak jim nedávat nic. Vždyť v naší zemi je výhodné nepracovat (dokonce si teď nezaměstnaní můžou něco málo i legálně k podpoře přivydělat, to je, co???), zbytek vydělají načerno a pak se nám smějou.
Stejně na to stát nemá, už teď není na naše budoucí důchody... důchodové nám ale strhávají....
Kdyby můj manžel nemusel platit tak vysoké odvody, nepotřebovala bych žádný zvýšený rodičák, protože bychom těch peněz měli mnohem více.
Předchozí