Milá Mamčo, díky za snahu o pochopení. Zase tak prostá emocí jsem nebyla, ale snažím se to ukočírovat. Ne vždy to dokážu.
Taky jsem zažila neplacení výživného, ale snad právě protože jsem měla štěstí tak jsem z toho kruhu venku a to i díky tomu, že mám svého nynějšího muže.
Víš, hlavně jsem psala o těch lidech co tak nějak svoji rodinou situaci mají v normálu.
Proč jsem vstoupila do této diskuze.. je tu spousta hlasů co nadává na rodičák, že je nízký, na důchod, že se zase zvyšuje. A tak nějak lidi nechápou, že se musí postarat sami o sebe. Nejsem tak bezcitná, bez vazeb na rodinu a rodnou hroudu jak se tu snaží někteří naznačit, ale prostě jsem pochopila, že se o sebe musím postarat sama. Nikdo mi nic nedá zadarmo a nic není zadarmo. Se třema dětma je to někdy dost krutý. Ale mám co jsem chtěla a tak se musím snažit.
To jak tu vysvětlovala Sylvie práci na černo je taky jeden z důvodů proč lidi nadávají. Pracují na černo, mají sice teď víc peněz, ale co pak? Co v důchodu? Bude-li tedy vůbec nějaký. Říkám si, že teď jsem právě ve věku, kdy se můžu uskromnit já, mám zatím sílu pracovat, případně z čeho šetřit (nejen na důchod), tak to musím dělat teď a ne v důchodu a pak zase nadávat. Ale to je začarovaný kruh a nevyřešíme teď a tady.
Tak a teď udělám radost Miladě a možná všem ostatním oponujícím - dobrá neplatí to pro 100%, ale pro 90% lidí. Ale níž už nejdu. A basta :o))
Předchozí