Hele, Milado,
a nechceš radši na tu připraštěnou větu, "ze prestehovat za praci se muze 100% lidi v CR a nikomu to nebude cinit problem", hodit bobka? :)) Autorka ji stejně zřejmě neodvolá :)
Já si tedy mimochodem taky myslím, že se za prací může přestěhovat více lidí, než to v ČR je zvykem a spíš mě pobavila Magdalena, která nám tu tvrdila, že žoldákovi, který se věčně stěhuje za korunama, je vuřta, že mu za humny chátrá kostelík apod.
S rodiči jsem se stěhovala 4x, s manželem jednou (v podstatě taky za prací), a naopak nás, věčné "nováčky", tyto a podobné věci (smetiště na kraji obce, chátrající kostelíky, poničené kapličky, zrzavé smrky a zničené lesy) byly do očí jako první. Ti, co tam žili, už to tak neprožívali - vídali to denně a nevzrušovali se tím.
Zájem o okolí přece není dán zakořeněností v místě?? Jde tu spíš o výchovu, o vztah k přírodě, historickým památkám nebo o úplně normální estetické cítění a o to, že člověk chápe, že jeho svět nekončí tam co dveře bytu a že se tedy má starat o to, co se tam dál děje.
Předchozí