Milé kritičky, milí kritici.
PROSÍM, buďte tak laskavi a přečtěte si můj článek ještě jednou. Já nikoho nenutím, aby porodil doma. Pokud někdo napíše příspěvek o tom, jaký že to zažil krásný porod v nemocnici, nebudu mu psát, že je podle mého názoru nezodpovědný hazardér, ale ze srdce a upřímně mu (jí) pogratuluji. Protože je krásné, když se narodí zdravé a spokojené miminko a ani ono ani máma nemusí na porod vzpomínat jako na největší hrůzu svého života (viz mnoho příspěvků zde, např. Porod už nikdy nechci zažít). A je úplně jedno, kde se to miminko narodí - třeba v chlévě na seně... Proč by nemohl být krásný porod v porodnici? A proč by nemohl být krásný porod doma? Oba mé příspěvky jsou o svobodné volbě. Proč mi vnucujete své názory? Já mám svůj, vy mějte svůj a pište články o krásných porodech v porodnici.
A ještě maličkost na závěr - kdyby někdo při porodu doma utrhnul děťátku hlavičku, myslíte, že by se o tom psalo tak málo, jako když se to stalo v porodnici? Ó, to byste si zgustli na nezodpovědné matce a hazardérské porodní asistentce...a když se to stalo v porodnici, tak se to přechází mlčením?
Předchozí