Milá Petro,
na tvůj dotaz odpovídám - peněz mám dost, určitě víc než potřebuji.... ale to přece není vada charakteru, i když v tvých očích možná jo.
Své povolání sis vybrala sama a tudíž si nemůžeš stěžovat. Navíc i v tomto oboru se dá vydělávat - stačí se trošku snažit a být opravdu ochotná sebou "mrsknout". Co takhle pečovatelka v zahraničí - moje kamarádka si takhle docela vydělala, nebo soukromé praxe...jestli bylo tvou touhou pracovat ve státní nemocnici (i tam jsou sestry zapotřebí), jistě nemůžeš teď lkát, žes makala a měla za to málo. Prostě mám pocit, že máme šanci každý, ale ne každý ji využije. Navíc jsem odpovídala na příspěvek, který říkal "nebudou mi říkat kolik mám mít dětí", takže jestli někdo nečte, jsi to spíše ty. Já nejsem přesvědčená, že máme dotovat výchovu (samozřejmě finančně, co bychom si to dovolovali se ti cpát do výchovy...jsou to tvoje děti, že?) dětí ostatních občanů, jež si radši žádají o všemožné dávky, než by se spolehli sami na sebe. Myslím, že úlevy na daních by pomohly výrazně více a navíc motivují....to co vydělám nemusím odevzdávat a nechat přrozdělovat na ty, co mají málo. Jistě nelze toto paušalizovat a jsou lidé, jež nejsou schopni se o sebe postarat a právě o tyto handikapované by se stát měl starat.... ale plošné přídavky, příspěvky na pastelky a ostatní nesmyslné dávky, jež nikdo nehlídá komu jdou a márokuje si je téměř každý, to je komoušov. Stejně jako nápad, že alimenty neplatících otců půjdou ze státní kasy...to je stejná hovadina. Místo aby sebou hnuly soudy, nastavil se přísnější systém dohlížení na výkon rozhodnutí, tak to zacálujeme sami.....no vždyť ty děti a matky jsou chudinky... to asi jsou, ale není řešení přehodit jejich problém na stát.
A prosím nepiště mi, že mi ne/přejete abych si to zažila sama...a podobné bláboly, jež tu často provází diskusi.
Spoléhám sama na sebe.
Předchozí