Na příspěvek od Míšy jsem teda zírala, na tuto osobu nemám žádné slušné slovo.
Jinak k tomu rodičáku. Jsem na mateřské s dvěma dětma, ta starší jde teď do školky, mladší je rok. S manželovým platem a mým rodičákem vyžijeme, ale kdyby se něco doma pokazilo nebo podobně, tak to nemám z čeho hradit. Vadí mi, že musím obracet každou korunu, můžu si najít práci, ale tady u nás je to bída s nouzí. Myslím si, že když vychováváme nové občany, kteří na nás budou v budoucnu pracovat, tak by stát mohl dodržet své sliby, ale co jsem čekaly. Taky ta mateřská není žádná dovolená, je to práce na tři úvazky - čili 24 hodin denně a ta almužna, co nám dávají, je směšná. S těmi 7500 tis. by jsme se konečně mohly cítit jako lidi, dětem našetřit, koupit, co potřebují, aniž bychom musely stále do bazaru, možná i na nějakou tu dovolenou by bylo. Prostě bychom žili jako normální lidi, bez stresu, za co koupím dětem boty a oblečení atd.
Včera jsem se dívala na zprávy, mluvili o tom schodku ve stát. rozpočtu, ale zatím o rodičáku ne, prý pozastaví zákon o státní službě, nemocenském a zvýší daň u tabákových výrobků, ale asi to stačit nebude, takže na rodičák asi dojde, ale zatím máme stále nějakou tu naději.
Kájula
Předchozí