Taky mě napadlo to samé. Letos jsme byli u moře, bylo to prima, ale příští rok bych brala zase něco jiného. Také jsem uvažovala o ekofarmě. Ne o takovémto extrému, ale o rodině, která chová zvířata a přitom pronajímá nějaké pokoje pro turisty. Turisti se mohou - pokud chtějí zapojit do chodu farmy a určitě bychom i my - Pražáci nějakou práci zvládli. A že tam nebude koupelna? No a co, když kousek dál bude rybníček? Nebo si ohřejeme trochu vody a vykoupeme se ve vaničce. Mám čtyřapůlletého kluka. Myslím, že ještě nějakou dobu to nebude o tom, že pojedeme na dovolenou, vypustím ho ven, vezmu si knížku a v poledne se budu po dítěti shánět. Stejně se člověk dítěti více či méně musí věnovat, tak proč to nespojit s trháním čtyřlístků pro králíky a rovnáním bobků na hnůj podle velikosti? Určitě po nás nebudou chtít práci každý den, takže i na výlety zbyde čas. A až se potom vrátím ke své převážně duševní práci a dítě bude vzpomínat, jak drbalo kozu po krkem, budu mít pocit dobře prožité dovolené. A pak se určitě kluci seberou a ještě pojedou někam po širák a možná po nich v noci poleze pavouček a mě nechají doma celý víkend samotnou a já si budu taky užívat. Hlavně si každý užívejme života, jak nám vyhovuje a nechtějme kecat do života někomu jinému.
Předchozí