Absolutne nesouhlasim s nazorem ohledne dudliku. Autorka clanku dela velmi dobre, ze diteti nechce dat dudlik. Protoze opravdu je mozne, nerikam, ze se tak musi stat, ale je pravdepodobne, ze dite se odnauci kojeni. Taktez funguje piti ze sklenicky. Lepsi krmit opatrne lzickou, tak dite si aspon zvykne na lzicku a pozdejsi krmeni bude pro nej jednodussi. Ale vratim se k dudliku. Jsem jedna, co dudlik vubec nechtela odjakziva jsem si dudlala palec. To same ted dela moje dcerka (4 mesice), kdyz ji dudlik nabidnu, tak se jeste vic nastve a zacne jeste vic kricet. Jsem rada, ze ho nechce a radsi si dudla svoje palecky, protoze venku vidim plno velkych deti (5 - 10 let), kteri jsou porad s dudlikem v puse, a to je opravdu velmi ostudne. Co se tyce skriveni palce, opakuji, ze jsem si tez vzdy dudlala palec a krivy ho opravdu nemam. A urcite neodporuje kojeni, spise naopak, kojeni podporuje, protoze dite si dudle palecek instinktivne, a to stejne jako kdyz saje s prsa. Takze pokud mohu, autorku clanku bych rada podporila v nazoru dudlik pokudmozno nedavat. Pokud totiz bude dudlat dudlik, bude mit spis krive zuby nez palecek.
Ohledne krvavych prsu. Ja tez rodila v porodnici pritelkyni deti, kojila jsem vlastne porad (dite jsme meli od porodu porad u sebe) a krvave prsa jsem nemela. Dite po porodu, v dobe dokud neprijde mliko, papa vlastne porad, protoze cuca jen kolostrum, ktery je velmi dulezity, ale nezasyti tak jako mliko. To ze se na bradavkach mohou objevit prasklinky a byt krvave, nezalezi na frekvenci kojeni, ale na kvalite kuze a na sile sani ditete, pokud je dite drave, jako moje dcerka, muze se stat, ze se objevi prasklinka.
Chtela bych jen podotknout, ze ziji v Italii, a to co jsem zde napsala, neni jen muj nazor, ale take to, co se tu dozvite v predporodnich kurzech.
Předchozí