no tak neviem, Rodinu navštevujem takmer dva roky a za ten čas som mala možnosť zistiť, že je lepšie byť zamestnanou matkou ako matkou od rána do večera visiacou na Internete s tým, že mi dieťa vidí iba chrbát (a boli také časy)...
ak už mám mať doma neporiadok a upratovať v noci, tak to budem robiť za cenu toho, že do domácnosti donesiem aspoň nejakú tú korunu...
aj keď je Peťko nedonosený, je zdravý a šikovný chlapec, ktorý vo svojich 21 mesiacoch má slovnú zásobu ako dva a pol ročné dieťa a okrem "nesestouplých" varlátek sme zatiaľ žiadny vážny problém neriešili...
momentálne pracujem na polovičný úväzok, za polovičný plat, čo som mala doteraz, ale robím z domu (ak je potrebné) a v utorok a vo štvrtok chodím na 4 hodiny do práce v čase od 11:00-15:00 h, keď Peťko spí... kompromisy sa dajú vždy robiť, keď sa chce... ale sú matky a mamičky... Matky so svojimi deťmi komunikujú, prihovárajú sa im, berú svoje deti do nákupných centier, kupujú im nové hračky a hľadajú pre svoje deti to najlepšie oblečenie... Mamičky sa so svojimi deťmi hrajú, čítajú im knižky, za cenu bordelu v byte idú radšej na prechádzky, hľadajú v okolí tie najlepšie detské ihriská, v nákupných centrách im kupujú hviezdičky a postavičky a ozdobujú im detskú izbičku... Mamičkám nezáleží na tom, v akej značke kočíku sa bude ich dieťa voziť alebo ako krásne bude oblečené, ale snažia sa urobiť svojmu dieťatku taký krásny deň, aby sa mu v noci malo o čom snívať...
a hlavne by ma zaujímalo, ako v Západnej Europe alebo v USA matky vychovávajú svoje deti bez toho, aby citovo "strádali", keďže materskú majú nepomerne kratšiu ako v ČR alebo v SR? Sama nemám moc v láske západné kapitalistické kultúry, ale za zamyslenie to stojí, ako to zvládajú ony a rastú z ich detí horší ľudia ako z našich???
Předchozí