Ahoj, já používám klasické čtvercovky a na noc či delší výlety Pampersku. Připadá mi to ekologičtější a navíc nemají jednorázovky mou důvěru podkud jde o nezávadnost.
První měsíce to bylo opačně, hlavně jednorázovky, občas látková.
Ve vedrech jsem místo plenkových kalhotek používala bavlněné pleny na uchycení. Sice to občas prosáklo, ale holka nebyla udušená.
Uznávám, že s látkovými je více práce, hlavně skládání. Ale není to zase taková hrůza, dá se to dělat v obýváku a mít mimčo pod dozorem. Prášek bez fosfátů a ocet místo aviváže, nežehlím.
Dávám jednu či dvě čtvercovky (na procházku vložku Anežka) a kalhotky BambioMio. V těchto se nemusí dávat sklad drak, udrží plenky poskládané na obdélníky. Chci koupit ještě vlňáčky, aby to bylo opravdu větrací. Lucka se neopruzuje, jen ve vedrech v papírové pleně.
Různé "lepší" látkovky např. Popoli mi připadaly drahé na vstupní investici a ušetří vlastně jen to skládání, ekojednorázovky drahé a učit novorozence na nočník mi nepřipadá v mém případě reálné. Poznám na Lucince, že už čurá, ne předem:-)). Asi by to šlo, "chodí" čurat po kojení a po probuzení, ale nějak mě tahle varianta vlastně ani nenapadla:-)).
Toť má zkušenost.
Eva
Předchozí