Já jsem byla ještě v těhotenství rozhodnutá používat látkové pleny a jednorázové jen ze zečátku a na ven... pořídila jsem si Bambina a občas je používáme, ale ne moc často. Když se totiž malá počůrá (nebo si jenom trošku učůrne) je plena strašně mokrá... to jí radši zabalím do jednorázovky než aby se válela v moči... používáme hodně druhů jednorázovek a žádné nám nedělají problémy (naštěstí). Mýdlový sliz je super věc!!! A není to ani časově náročné si ho vyrobit :) peru v něm i ponožky a starší oblečení...
Jsem sice člověk, který má přírodu velmi rád, ale zase na druhou stranu je lepší používat jednorázové pleny než tanker, který vypouští ropu do moře... ikdyž jedno s druhým velmi úzce souvisí...
když někdo mluví o tom jak chce být ekologický měl by pro to dělat víc než jenom nepoužívat jednorázovky a třídit odpad... to je opravdu málo, ale i to se cení :-)))) Jen se mi nelíbí, že si někdo hraje na "Ekologa" a vlastně ekologické zásady porušuje denně. Třeba i používání igelitových pytlíků, tašek, vložek a tampónů, plastů, nerecyklovaného toaletního papíru... zní to asi směšně, ale ekolog v pravém slova smyslu nemůže být nikdo (skoro). Já jím nejsem a ani nechci být, jsem na to moc pohodlná :)
O bezlátkové metodě jsem už slyšela, ale nechápu jak může maminka poznat, že chce mimi čůrat... já to poznám tak vteřinu předtím... to se nedá stihnout :) a jak na to v noci??? To asi nesmí maminka ani spát?? :) Myslím, že jsou důležitější "starosti" s miminkem... třeba si s ním hrát :)
Předchozí