Holky, proč se dohadujete o nějaké ekologii, všude jezdí auta, továrny nám rostou před očima a proč bych měla zrovna já mít nervozní uplakané dítě v bavlněných plínkách? Já rozhodně před porodem rozmýšlela, kterou variantu zvolit, nakoupila jsem bavlněné plínky, kalhotky, odhodlaná balit do bavlněných, ale tak zapařený zadeček jsem ještě neviděla. Zduřelé okolí pohlaví, zarudlá třísla..Ne děkuji, už nikdy. Koupila jsem Pampersky, podlehla jsem reklamě, ale byl to děs, malej byl věčně protečenej, měl moč na zadečku a mazlavý gel lezl z plínek. Bavlněná plína nám vydržela 1 hodinu, jednorázovka 4 hodiny. Začala jsem na doporučení používat fialové TESCO plínky a malej nemá žádné opruzeniny, nemusíme používat žádné mastičky a v těch tesco plínkách jsme přežili ty největší vedra letos v létě.
Neodsuzuji maminky, co balí do bavlny, ale mě stačí, že 2x týdně žehlím 30 ks plínek, co používáme bokem na spaní, podkládání, apod.
Jinak plínky prát na 60 je děs, jsou šedé a nažloulé, takže jedině vyvářka a spočítejte každý den (obden) vyvařovat pračku nebo dvě...
K těm pratelným vložkám se raději vyjadřovat nebudu, to mi připadá absolutně nehygienické a návrat tak do převálečného období. Já nepoužívám ani jednorázové, jsem příznivkyně tamponů, které neomezují ženu v ničem.
Počítám s debatou ohledně tamponů, to je mi jasné, ale věřte, že za posledních 10 let jsem neměla ani jednou zánět. Je to věc hygieny:-)
Čistým zadečkům 3x ZDAR ZDAR ZDAR
Romča
Předchozí