Taky jsem krkavčí matka a klasickou mateřskou jsem vlastně vůbec neměla. Učím jazyky a tlumočím, takže na volné noze práce občasná, vítaná a s malým dítětem, manželem a babičkami velmi dobře organizovatelná. Malá šla na 5 dní v měsíci do jeslí v 18 měsících, na plno ve 2,5 letech do školky a myslím, že to nikomu neublížilo. Naopak malá byla brzo dost samostatná (oblíkání, jídlo atd a navíc navázala nová přátelství a naučila se pohybovat v kolektivu) Já se na ni každé odpoledne těším a podnikáme spoustu příjemných věcí, které nás obě baví.
Já netrpím pocitem, že "doma blbnu" a mám den jak den a dcera je bezvadné samostatné dítě. Každý si ale musí sám v sobě zhodnotit, co je pro něho vhodný model. Někdo je spokojený a vidí v dětech jediný smysl a je doma šťastný. Já, stejně jako autorka článku a většina mých kamarádek, jsem kloubila a kloubím mateřství a práci a myslím, že spokojení jsme všichni. Hodně ale taky záleží na profesi a v klasickém zaměstnání i na šéfovi a jeho přístupu. Fakt je, že vídat své dítě jenom spící bych taky nechtěla.
Předchozí