| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Mám práci aneb příběhy "krkavčích :) matek"

Těší mě Váš zájem o můj příspěvek a děkuji všem, které svůj názor na věc vyjádřily v diskusi. Samozřejmě neočekávám, že všechny budete můj přístup chválit. Přesto bych ráda na některé příspěvky reagovala.
* chudák babička - některá určitě ano - záleží, zda babička hlídá, protože se tak sama rozhodla nebo proto, že to na ní vyšlo a dítě ji dcera hodila na krk. Naše babička (tedy moje mamka, aby bylo jasno - velice mne pobavil příspěvek Radky s 3 vnoučaty)byla naopak ráda a sama toto řešení navrhovala, snad už když jsem byla těhotná. Když bylo dceři 9 měsíců zemřel taťka a mamce myslím pomohlo, že mohla svoji pozornost upřít jinam. Co se týče autority - myslím, že dcera babičku bere jako babičku a mamku jako mamku, poslouchá toho s kým je (pokud tedy poslouchá :-)), bolístky si většinou chodí foukat ke mně, k lékaři s ní vždycky chodím já nebo manžel (má dopoledne volno). Babička nebyla ještě ani jednou. Mluvit umí perfektně, mluvila dřív než její vrstevníci (někteří, se kterými byly matky celou dobu doma ještě teď šišlají, takže na době odchodu z mateřské to asi nezáleží), už ve dvou letech uměla básničky (třeba celou Polámal se mraveneček). Každý večer jí čtu pohádku (moje kamarádka byla s dětmi celou dobu a tohle,jak říká, "nezaváděli" a stará se o kluky moc dobře) Prostě podle mě to,jaká je kdo matka, opravdu nezáleží na tom, jak je kdo s dětmi doma. A jak už jsem uvedla v hlavním příspěvku, ten článek není obhajobou těch nebo těch matek. Není o co bojovat. Každý to má tak, jak mu to vyhovuje. Článek je hlavně reakcí na článek, že s dětmi se těžko hledá práce. Já říkám ano, a proto se musí začít včas, příležitost, která opravdu stojí za to, chytit za pačesy,i když do konce mateřské ještě nějaká doba zbývá (a jak vlastně byla určena ta hranice 4 let?, nebylo by nejlepší zůstat s dětmi až do dospělosti? )Důležité je vše si důkladně promyslet a zhodnotit okolnosti.
A vzkaz pro "diato" - práce dvakrát v měsíci? - to přeci není žádný útěk od dítěte, to je duchovní očista - myslím, že Vám pomůže a dítěti neublíží. Opravdu si nemyslím, že se matka od dítěte nesmí hnout ani na krok.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.