Pane doktore,
fyziologicky člověk není všežravec. Člověk je plodožravec. Nesmíme se nechat poplést tím, že když nás maso po pozření nezabije jsme masožravci. Ano dokážeme z něj dostat živiny, ale maso s sebou přináší VŽDY i škodliviny a negativní vliv pro naše těla. Maso není ideální strava, je jen možná a dlouhodobě nám škodí. Každý tvor na naší planetě pojídá tu stravu která mu ve 100% ve všech složkách prospívá. Takovou stravu má k dispozici i člověk, jen z nepochopotelných důvodů pojídá to, co mu i zároveň škodí. Nebudu zde popisovat podrobnosti, ale mrzí mě, že doktoři, kteří se těší vysokému statutu ve společnosti rošiřují podobné povrchní a špatné informace ač s dobrým úmyslem.
Člověk sice pojídá maso už pár století, ale až tak od padesátých let je to častěji než 1 - 2x týdně. Jinak co je lidstvo lidstvem maso bylo vždy jen občas, jako obřad, max. nedělní jídlo. Skromnost lidem nedovolila více. Tisíce let jsme spíše semi-vegetariáni. To je fakt. Ohánět se větou, že maso člověk jí od nepaměti je demagogie.
Mgr. Jan Port
www.zapisnik.vitarian.cz
Předchozí