Tak jednak nejsem přesvědčena o své neochvějné logice. Dále nevím, kolik bylo Vaší vzdálené příbuzné, že zemřela ve 28mi letech své dcery, ale jistě byla přesvědčená, že se o své dítě postará déle. Znám ve svém okolí spoustu lidí s postiženými dětmi a nikdo z nich nepředpokládá, že po jejich smrti zůstanou nezaopatřeni a snaží se jim včas zajistit pro ně únosné zázemí. Nevím kolik znáte rodin s dětmi postiženými DS, ale věřte, že já hodně. Každopádně prezentuji jen svůj názor. Amniocenteza je tu proto, aby se o postižení dítěte dozvěděli rodiče co nejdříve a mohli se rozhodnout, jesli se o takové dítě postarají nebo těhotenství ukončí - pozor ne ZABIJÍ postižené dítě ( to by ho museli shodit po narození ze skály), ale ukončí těhotenství. Mě zaráží logika - nepotřebuji amnio, protože vím, že těhotenství bych neukončila a dítě bych hned po narození šoupla do ústavu, protože péče o něj by mě moc obtěžovala a k tomu nejsem ochotna. Nikomu svůj názor nevnucuji, ale Monty mě přiměla k této diskuzi, svými pro mě neakceptovatelnými názory, které si MMCH místy i odporují. Píšete, že byste si ani psa nepořídil .... Ale ona by si to dítě pořídila!!!! Jen by se zřekla odpovědnosti za něj.
Předchozí