| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Mám práci aneb příběhy "krkavčích :) matek"

Předkládám téma pro vášnivou debatu (a už se na ní těším). Co je horší ? Pracující krkavčí matka, nebo krkavčí matka 4 roky na MD ? Já jsem případ pracující krkavčí matky. Od synových 28 měsíců pracuji na plný úvazek, manžel pracuje na částečný a dny, kdy jsme oba v práci je prcek v takové školičce. Babičky máme taky krkavčí, takže jakákoliv pomoc z jejich strany je nemožná (obě jsou v důchodu, ale my žijeme móc daleko od nich – cca 30 minut autobusem). A teď opačný případ. Moje sousedka má stejně starého kluka jako já a další dítko na cestě (termín v říjnu – já to původně taky takhle plánovala). S prvním synem to měla tak, že kdykoliv se chtěla vyspat, nebo odpočinout, tak ho vyexpedovala ke svým nebo k manželovým rodičům a relaxovala. Nekojila, protože je to nepraktické a to z toho důvodu, že kojené dítě je závislé na přítomnosti matky a to se jí nehodí. Při tomhle těhotenství jsem se jí snažila „vnutit“ ať kojí, že kojení je prospěšné pro obě strany. Po nějakém čase mi však sdělila, že se bavili s manželem a to kojení fakt ne, protože by musela trávit hodně času s dítětem. S flaškou je to prý jednodužší. Taky prý mají strach, aby to další dítě nebylo závislé na mámě jako můj Ondra. A za to všechno prý může právě kojení. U nich jednoduše zvítězí to, že je jednodušší narvat dítěti flašku a vrznout ho babičkám, ať se starají. Takhle jsou na to zvyklí a asi nebudou měnit. Takže něco k zamyšlení. I takovéhle „krkavčí“ matky existují. Jsou celé 4 roky doma a tváří se, jak je to pro dítě to nejlepší.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.