My dvě se asi na názoru neshodneme. To ale není tak podstatné. Důležitější je, že jsme obě dvě ochotny slabším pomáhat obecně. Bohužel to stále není samozřejmostí.
Vaše argumenty o celostním působení na rodinu mají něco do sebe, ale já si stále myslím, že "starýho psa novým kouskům nenaučíš". 40-50ti leté lidi, kteří nikdy neparacovali, tzv. "po dobrém" nikdo nepřesvědčí, aby s tím nyní začali a byli dobrým příkladem pro své potomky. Obzvláště je-li stát tak štědrý ve svých sociálních dávkách. Proto mi přijde užitečnější věnovat se malým dětem, již od školky či 1. tř.ŽŠ. A podporovat třeba právě nadané děti tím, že jim umožníme návštěvu uměleckých škol. Pro ilustraci na Slovensku probíhá projekt, ve kterém si můžete vybrat z nabídky nadaných Rómských dětí a tomu "svému" zaplatit např. roční školné v lidušce. Ale obdobné projekty probíhají i v naší republice. Jeden z nich je zaměřen na děti z Dětských domovů a na splnění jejich přání. Probíhá pod patronátem Nadace Terezy Maxové. Kdyby někdo měl zájem splnit přání dětem z DD, přikládám adresu: www.sance.cz.
No a ohledně toho rasismu:-) Jestli je rasismem, že se za některé Romy, ale nejen je, stydím, tak jo, jsem rasistka:-) Není mi totiž jedno jak na rómský národ je nahlíženo. Třeba i proto, že jsme čekatelé na adopci "tmavšího" děťáka:-)
Předchozí