Patřím k těm, o kterých už tu někde bylo hanlivě řečeno, že stačí, aby kolem nich prošly trenky a už jsou těhotné. Měla bych se snad kvůli tomu stydět? Ale chci říct něco jiného. Ženy, které mají s otěhotněním problémy, mají často těhotenství bezproblémové a naopak - já jsem měla všechna těhotenství riziková, u prvního jsem musela poslední tři měsíce proležet - to se ještě dá, když se nemusíte starat o žádné děti. U druhého to vypadalo líp, ale pak mě ve 30. týdnu hospitalizovali a ležela jsem jak lazar až do 37. týdne a předčasného porodu. Třetí těhotenství skončilo ve 3. měsíci a ve čtvrtém jsem dostala nařízeno ležet hned od začátku. Bohužel to nešlo, protože jedna babička odmítla hlídat, aby ji to emocionálně nerozrušovalo a té druhé jsme se to neodvážili říct, protože byla vehementně proti tomu, abychom se o další dítě pokoušeli. Tak jsem se dva týdny snažila řídit domácnost z postele, ale nakonec všechno dobře dopadlo a donosila jsem až do 40. týdne. Snadné to nebylo a zdravotních problémů bylo dost a proto si myslím, že maminky, které nemají potíže s otěhotněním, napadáte neprávem.
Předchozí