1. jak "nejlepe" vysvetlit, co to je preservativ - mela byt zertovna prihoda, z naseho zivota
2. slovo "nejlepe" v uvozovkach nebylo mysleno uplne vazne, ale pouze mirne sarkasticky
3. byla to odpoved na zertovnou prihodu diskusniho prispevku od LaBu
4. Sexualni vychovu absolutne neberu povrchne
5. ne necekam, az se uplne vsechno moje dcera dozvi od kamaradek
6. o tom jak se preservativ pouziva, ji povykladam, az ji bude tematika sexu zajimat
7. jestli moje dcera zatim nema zajem o sexualni vychovu, nebudu ji nutit do pribehu, jak chlap pouziva penis a zenska vaginu
8. nenapadnym stylem natukavam ozehave tema sexu, lasky, vztahu mezi dvemi osobami a z odpovedi se dovidam, ze TAM JESTE STALE ZAJEM NENI. Verte mi, ze kdyz dite ma zajem se neco dozvedet, tak se zepta - vase deti se zeptali, moje ne
9. kazde dite zajima neco jineho - nektere dospivaji v rannem veku, nektere pozdeji - jako by si ani nevsimly, ze sex vubec existuje
10. po revoluci se najednou parta psychologu rozhodla, ze je nejlepe se sexualni vychovou zacit jeste ve skolce i kdyz dite neni na to jeste zrale
11. jestli dcera prijde ze skoly a sdeli mi, ze se s holkama bavily o sexu, nezpanikarim, ze se dozvedela neco od svych vrstevnic. Samy mnohokrat ani nevedi o cem to vlastne je. Pouze proste rozvinu a uspusobim sexualni vychovu nacatou jejimi vrstevnicemi, aby nemela nic zkresleneho. Nyni opravdu vim, ze je dusevne pripravena na vedomosti v teto oblasti.
12. Nevidim duvod, proc bych mela sahodlouze vysvetlovat sex me 9-ti lete dceri, ktera NEPROJEVILA ZAJEM o rozvinuti sexualni tematiky pri nasem rozhovoru ohledne preservativu. TLACENIM techto informaci do jejiho detskeho prostoru mohu akorat zpusobit jeji zvedavost, jak to opravdu asi je mit sex a zapricinit to, ze ho bude chtit vyzkouset.
13. Neco z nasi sexualni vychovy at muzete klidne spat: Ve skolce se ucili, jak vznika kuratko - spojenim spermie s vajickem. Ve skolce meli dokonce i inkubator s vajickama a videli, jak dlouho trva kuratku se vylihnout, a jak pak roste. Velmi nevinna sexualni vychova citlivym pristupem. Take vi, ze ona sama vznikla spojenim vajicka od maminky a spermii od tatinka. Dokonce vi, ze ji maminka vytlacila z prirozeni a tatinek odstrihl pupecni snuru. Zadne z jejich otazek nezustalo nezodpovezene.
14. Veskere intimnosti zenskeho tela s ni prodiskutovavam ja - zacinaji ji rust prsa, tak jsem ji i vysvetlila, ze tam uvnitr ji rostou take mlecne zlazy, kterymi jednoho dne bude krmit svoje miminko....
15. A uplne naposledy: Takze jedna vesela historka ohledne jednoho prezervativu a vy se z toho snad podelate, jak jsem spatna mama, a ze diteti nic nevysvetlim. Opak je pravdou. Moji dceri vysvetluji vse co nejcitliveji s ohledem na zralost jejiho DUSEVNIHO veku. Tak jak by se to melo, a ne jak to je nalajnovane podle nejakych skolnich predpisu - tak a ted ti je 6 let a budes se ucit o sexu, protoze to je stanoveno. Prihoda s prezervativem byla spise zertovanim mezi mnou a manzelem, a navic pro mne hledanim co nejcitlivejsi odpovedi. Jako jeji matka vim, ze jeji dusevno jeste nebylo zrale na vysvetleni, ze se to pouziva proti oplodneni, kdyz dva spolu soulozi. Nezlobte se na mne, ale na nejake filmy ci vysvetlovani o soulozi v te dobe jeste mela cas. Jako jeji matka bych to snad mela vedet. Ted ji je 11 a zacina dusevne dospivat k teto tematice. PROC BYCH MELA USPECHAT JEJI DETSTVI??? Zvolila jsem proste pro ni dostacujici odpoved - sice smesne prirovnani, co to je, ale PRAVDIVE, bez toho, abych ji narusila jeji detsky svet. Kdyby chtela vedet vice, tak by se to dozvedela.
Předchozí