že by tu někdo říkal něco o posazení si malého dítěte a chrlení přednášky. Mne zaujalo, že na jasně položenou otázku bylo dítě posíláno od mámy k tátovi a zpět. Rodiče z toho měli legraci (kterou dítě nemohlo pochopit, protožr asi těžko tuší, že mamince přijde legrační, že tatínek se stydí s dcerou mluvit o sexu, nevíc dcera - jak autorka sama přiznává - NECHTĚLA mluvit o sexu, ona chtěla jen jasnou odpověď na jasnou otázku "Co je to prezervativ". Že je to "pláštěnka na pánské přirození" bych neodpověděla ani 3-letému capartovi....
V příspěvku mne kromě tohoto "posílání" a odpovědi zaujaly i další věci - nepochopila jsem, proč autrka píše "...Věděla, ze to je nějake TABU ...". Nějak jsem nepochopila, proč by dotaz na prezervativ od 9-ti leté dcery mělo být tabu. Nějak si nedovadu představit, CO bych brala jako tabu. Dětem jsem vždy vysvětlovala VŠE - samozřejmě přiměřeně věku - a nic jsem necítila jako tabu......
A pak mne ještě zaujalo, že na reakci dcery "... "Fuuuuuuuuuuj,"...." maminka asi nijak dál nereagovala. S devítiletou dcerou bych asi řešila, co jí příjde tak "Fuuuuuj". Jestli jí "pláštěnka" na nějakou jinou část těla (např. latexové rukavice ?) přijde taky tak "Fuuuuj" ...
No prostě mi příspěvek přišel hodně zvláštní a přiznám se, že "skromné" reakce jeho autorky v dalších částech diskuse "...jsou to pouze konzervativni naprogramovane neohebne osoby..." a "....Ja mam silne sebevedomi a vim, ze moje dcera dostava vynikajici a ... co nejvyvazenejsi vychovu...." mne přesvědčily, že my dvě bychom si těžko porozuměly.....
MMCH - já b+h neurážela, opačným směrem ale jistá slova zazněla...
A poslední - b+h bohužel jsi mi neodpověděla na můj dotaz. Možná trochu zapadl ve vysvětlování, proč ho pokládám, tak ještě jednou a stručně: Jak asi působilo posílání od mámy k tátovi a zpět na tvou dceru? Nemohlo to - spolu s nepravdivou odpovědí - zanechat v tvé dceři pocit, že se na takovéto věci nemá ptát?
Simča
Předchozí