S naší školkou jsem velmi spokojená, spaní je jediná věc, která mně vadí. Děti samozřejmě nikdo spát nenutí, ale ležet musí. Syn, který celé léto, kdy nechodil do školky, po obědě nespal, a naprosto v pohodě to vydržel, obvykle v pondělí ve školce usne, a večer je čilý jako rybička ještě v půl jedenácté. Ráno je samozřejmě mrtvý, a to by bylo, aby si po obědě neschrupnul. A tak to jde celý pracovní týden. Je to poměrně vyčerpávající pro všechny strany, já obvykle večer dělám ještě něco do práce, takže k počítači sedám tak v těch půl jedenácté. Synek je ráno při buzení samozřejmě protivný a velmi unavený. Vím, že spousta maminek, které mají možnost, berou děti po obědě domů, aby nespaly. A to upozorňuju, že syn usíná v půl jedenácté poté, co jsme s ním každé odpoledne tak tři hodiny venku, v bazénu nebo někde. Děsím se zimních měsíců, kdy je v pět hodin tma a co pak? Možná se dopracujeme k půlnoci. Škoda, že někdo stanovil, že děti mají po obědě spát. Spousta jich to nepotřebuje a například v naší školce, která má čtyři třídy, by zcela jistě šlo zařídit, aby v jedné byli nespavci. No, příští týden máme schůzku, zkusím to tam nadhodit ředitelce.
Předchozí