jsem na tom obdobně, syn od dvou let doma po obědě nespí.. chodil spát krásně kolem osmé, bohužel ve školce jde spát po obědě a když už usne, vydrží spát klidně do tři a paní učitelky ho nechají, takže večer je také vyspaný.. nechce chrupat... vydrží i do deseti a ráno o šesti je totálně mrtví... takže ho spícího oblékám.. a kolikrát dávám pomalu psícího i do školky.. což se na mě koukají, jako že nedokážu usměrnit dítko... ale když je poprosím, aby ho zbudili třeba po hodince spánku, tak mi řeknou, že je na ně nazlobený a nedospalý...
nicméně o víkendu, kdy ráno stává někdy i třeba k desáté hodiny, tak večer do devíti bezproblémů spí...
je to fyzicky náročné opravdu pro všechny strany.. syn je ráno mrzutý, nechce se oblékat, ač normálně to zvládá sám, já těhotná musím do práce, ho vláčím s pupíkem do auta, pokud zrovna nemůže muž.. aspoň, že teď už máme auto, předtím cesta z autobusu do školky, byl pro mě opravdu horor.. buď se to neobešlo bez ustavičného kňourání syna ať ho kousek poponesu... nebo jsem ho vláčela rovnou, protože se jaksi neprobral...
ale jinak jsme se školkou velice spokojeni, všichni jsou moc hodní.. a hlavně respektují náš problém s jídlem, dětem do debilů rozhodně nenadává, malej by hned žaloval.. letos v létě mu můj taťka řekl, že se chová jako debil, ve chvíli kdy mu už asi po 10 vysvětloval, že tlouct žličkou do skleničky opravdu není dobrý nápad... tak se neudržel, je mu už přes 60 a řekl mu, ať se přestane chovat jako debil a malej to hned žaloval.. takže myslím, že tohle můžu být v klidu, a na vycházku i s menší třídou opravdu vždy chodí dvě pí. učitelky, případně se třídy spojují
Předchozí