tak já mám na školku štěstí...
zdravé jídlo opravdu - ikdyž uzené maso občas mají, ale řekla bych tak jednou za dva měsíce,
divadlo mají každé cca dva týdny přímo ve školce, mimo školku cca jednou za měsíc..
svačina - většinou tvaroh, jogurt, ke každé svačině kousek ovoce, zelenina, občas taky buchtička, ale co...
jinak jídlo v pohodě.. hlavně syn opravdu jí hodně mizerně.. tedy spíš jí jen suché... tak po domluvě mu přestali polévat brambory a těstoviny a knedlíky omáčkou, případně mu nechají i zvlášť maso a zeleninu.. polévku nejí, co začal chodit do školky.. a nenutí ho..
pitný režim dodržují.. a děti si sami chodí - mají na výběr vodu a případně čajík nebo kakao.. takže taky OK...
a obrázky dělají každý den, nebo střihají a když přijdu pro syna většinou si hraje s nějakou dřevěnou didaktickou hračkou, má je hrozně rád...nebo s nějakou stavebnicí... PC mají ve školce všeho všudy jeden a na něm pouze výukové programy.. syn může doma k PC a také když je venku hnusně i u něho bývá.. ale také hlídám co hraje, takže za výukové programy bych je pochválila...
co se týče spaní, jak jsem psala výše.. tak není problém v tom, že by syn spát musel... to nemusí, děti mohou jen odpočívat.. ale když odpočívají 45 minut, aby spavci měli šanci usnout, tak syn právě usne... no a to je potom kámen úrazu....
ale nějak to zvládáme.. včera ho paní učitelka vzbudila už ve dvě a to pak doma 20:45 už krásně chrupkal a ráno o šesti sice nebyl úplně jak rybička.. ale bylo to o poznání lepší, než když ve skolce spí do čtyř...
Paní učitelky jsou super, moc hodné... akorát jedna je taková ostřejší, ale opravdu jen ostřejší, nenadává.. jen je takový drsoň na diskuze.. nicméně v poslední době syna hodně chválí za jídlo i přesto, že třeba mají fazole a on jí jenom suchý chleba.. tak dostal jako odměnu mussli tyčinku zato, že toho chleba snědl hodně... to mi přijde jako hodně pozitivní přístup a dítě to naladí rozhodně líp, než když jak teď byl v náhradní školce přes prázdniny a tam proto, že mu polili omáčkou brambory to nechtěl sníst (pozvracel by se, dost často zvrací i se jen na omaštěný, politý, smíchaný koukne), tak mu paní učitelky odmítli dát rajčatový salát.. tak jsem byla taky dost naštvaná, že jsem je na to upozorňovala, že ho nemají nutit (je to pak ještě horší, zvedá se mu žaludek jen se koukne na něco politého) a oni i přesto ho výchovně taktéž nechali hlady od rána.. protože mu samozřejmě namazali chleba místo suchého.. až do čtyř odpoledne, co jsem pro něj přišla.. tak jsem ráda, že jsme zase u nás ve školce, kde ho nechají sníst, to co jí, tedy ovoce, zeleninu, případně mu i maso nechají zvlášť a pečivo mu dávají nemazané...
je to opravdu o lidech a o přístupu... prostě spousta věcí nejde lámat přes koleno a to lámání to ještě většinou zhoršuje...
ještě PS: když u nás ve školce brečí nějaké dítě z jakého koliv důvodu, tak žádná paní učitelka se neostýchá vzít si děťátko na klína normálně ho pochovat a pomazlit, prostě utěšit.. což se mi taky hodně líbí
Předchozí