Baro,
a tak to zase pozor. Ty jsi nepsala o dobrovolne asistenci rodicu. To je totiz neco uplne jineho. Dobrovolnictvi schvaluji vsema deseti a svym zpusobem mne stve, ze v CR neni ve skolach a skolkach prakticky rozsirene. Kdysi jsme tu na tohle tema vedli dlouhe rozhovory v diskuzi Zena v domacnosti (netusim, kde ta diskuze je, mozna uz je smazana).
Sve pocity o dobrovolnictvi shrnu asi takto: POKUD by se mi dobrovolnictvi zapocitavalo do odpracovanych let (cili slo na duchod) tak nevaham a jdu do toho (prestoze nevim, kdy a jak mi dite onemocni ale to se vsechno da vyresit jinou maminkou, tez dobrovolnici). Ovsem mam pocit, ze nekdo tehdy na te diskuzi zjistil, ze to na duchod nejde. Klidne bych sla dobrovolnicit do jineho sektoru, napr. do nejake neziskove organizace, napr. nejake sdruzeni chronicky nemocnych deti (treba alergiku, v tom se totiz celkem vyznam). Ale opet - nezapocitava se to do duchodu. Takze nejdu.
A jinak - ta maminka Marketa, ktera psala tento clanek ma dite dvoulete, cili je zrejme na MD. Opravdu nevim, proc by byla jakasi MORALNI POVINNOST matek na MD pomahat pri prechazeni deti z MS. Od toho jsou tam ucitelky, ktere za to dostavaji PLAT. Pokud jim ten PLAT nestaci a potrebuji na ulici pomoc od obcanu, tak at jdou pracovat jinam.
Stejne tak jsou placeni na ulici popelari, zahradnici, listonosky, kopáč, dopln sama ...a neni nikoho moralni povinnosti jim v jejich praci, za kterou pobiraji PLAT, POMAHAT.
Jinak JA nesoudim clanek, ani tu zminovanou MS, natoz ucitelky v ni. JA pouze reaguji na Tvuj prispevek. To, ze pomuzu nekomu, kdo se na ulici stara o nekoho postizeneho (jak jsi psala ve svem prvnim prispevku) - nebo treba potrebuje pomoct, kdyz nastupuje s kocarkem do MHD je IMHO neco jineho.
A dobrovolnictvi je predem DOMLUVENE.
Pokud by mne ta ucitelka poprosila SAMA je to opet neco jineho. Ale abych sla a sama se ptala nejakych NEZNAMYCH ucitelek (dvou!!! ucitelek), zda nepotrebuji pomoc pri jejich praci?? To bych byla opravdu blazen :-)
Předchozí