Lentilky jsem svém dcerám nikdy nekupovala,věděla jsem totiž o barvivách...
Je to zarážející, že se prodává takový "bonbónek" dětem, a nejsou nikde nějaká kritéria, kolik éček snese organizmus...
Ale co mne v poslední době nepříjemně překvapilo, kolik barviv, zahušťovadel atd. obsahují např. i tzv. zdravé, nízkotučné jogurty a bez cukru. Cukr tam sice neni, ale je nahrazen umělým sladidlem, aspartamem... což je také zbytečná zátěž pro tělo... Každému vřele doporučuji knižku Víta Syrového: Tajemství výroby potravin (stojí 120,- Kč, ve kt. autor čtenářům poradí, jak se mají orientovat ve všech těch "éčkách", konzervantech a dochucovadlech... Z této knižky jsem se dověděla např. i to, že v případě stabilizátora, modifikovaného škrobu E 1422 (obsahují to i jogurty Danone...) se jedná o škrob z geneticky modifikované kukuřice...
Přeji hezký den, Eva
Předchozí