Ano, to jsem zmínila hned v začátku diskuse, kdy jsem psala o mléčném automatu u nás v ZŠ.
KDYŽ UŽ mléko, tak obyčejné. Jinak mým dětem mléko chutná, ikdyž ho pijí doma opravdu málo (1x týdně cereálie a mlíčkem). A nejsem z toho nadšená.
Můj muž měl zvyk denně pít až 1/2 l mléka. Teprve po nějaké době po svatbě, když zjistil co čtu o zdravé výživě, sám se přesvědčil, že to není pro dospělého člověka vhodná strava. A světe div se, po několika měsících nepití mléka ho přešly neustálé bolesti hlavy, ztratil se mu ekzém na hlavě, také už několik let neměl své (obvykle 2x 3x do roka)noční zvracení a průjmy, a také neměl od té doby svou "oblíbenou" laryngitidu.
Samozřejmě, možná to všechno nesouvisí jen s mlékem, ale ten "mléčný strup" na hlavě určitě a ty zažívací problémy rozhodně. A o té bolesti hlavy jsem přesvědčena doteď, protože to utlo téměř okamžitě.
Nejsme telátka. To je fakt.
Nicméně mléko občas v něčem je, v mnoha výrobcích. To by myslím tolik nevadilo, pokud někdo nemá vyloženě alergii.
A o vstřebatelnosti vápníku z mléka přesvědčena nejsem, resp. jsem přesvědčena o jeho nevstřebatelnosti. S vitamínem D nebo bez něj. Na vápník je daleko lepší zelenina, luštěniny, ořechy.
Předchozí