pokusím se Vám v rychlosti nastínit náš problém. Naše první dítě se narodilo řádově po 36hodinách porodu a to císařským řezem (1997). Tenkráte bylo rezimé jednoznačné - malá pánev manželky neumožňovala porod klasickým způsobem vzhledem k velikosti novorozence - 4,1kg. Od té doby se samozdřejmě manželka bojí jakéhokoliv dalšího porodu a já se jí vůbec nedivím. Další dítě ani nechtěla, ale shodou okolností se tak nestalo a dnes čekáme dítě další. Současný ošetřující doktor chce vést porod opět klasickým způsobem. Při výskytu problémů slibuje opět možnost porodu "císařským řezem". Pánev je pořád ta samá a velikost dítěte také. Já nejsem žádný lékař, jsem technik. Z mého pohledu se mi věc jeví jako podcenění celé situace a držení se jakési zaběhlé šablony za každou cenu. Manželka je naprosto v pořádku a všeobecně snáší bolest dobře. Spíš bych řekl hrdině a není to opravdu žádný fňukal. Myslím že když necháme porod v rukou současných ošetřujících lékařů, celý "porodnicko-mučednický maratón" začne nanovo s úplně stejným výsledkem - úplné fyzické a psychické vyčerpání mojí manželky. Proto hledám člověka - samozdřejmě doktora - který by měl s podobnou situací již nějáké zkušenosti a pomohl nám najít řešení této problematické situace. Možná již nezbývá dost času (termín porodu je během srpna), ale doufám že se mi pokusíte alespoň poradit.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.