Vero,
muj manzel spi v jine mistnosti. A ja nikde netvrdim, ze kazdemu vyhovuje spat s miminkem. Ovsem nam to tak vyhovovalo. Prvni dite brecelo cele noci a manzel se nekdy vyspat musel, nebot rano sel do prace.
U dalsiho ditete to bylo jeste horsi. Dite neuklidnilo nic, budilo se ze spani a skrabalo se do krve, u toho brecelo, drzeli jsme mu ruce, nohy. Vlastne bylo lepsi, kdyz jsem mu jeho nozicky svym telem pridrzela a ruce jsem mu uz zvladla pridrzet svyma rukama. Aspon se tedy drbalo zadama, ale neslo to az do krve, coz nehtickama od rukou i nohou! zvladalo perfektne. Jediny co trochu zabiralo aby dite spalo klidneji bylo kojeni. Takze dite spalo u kojeni a ja se snazila spat u kojeni taky.
Dal - moje mladsi dite opravdu nespalo od dvou mesicu pokojne v postylce. Pokud by melo jenom lezet - ne ani spat v postylce - tak by muselo mit privazane rozhodne ruce k zbrdlinam, no a nohy vlastne taky. Popr. by na sobe muselo mit trubky od toaletniho papiru, a to v mistech, kde je loket a kde jsou kolena. No a pokojne by stejne nespalo, nebot by rvalo, ze se chce drbat. I tak, kdyz spalo se mnou, muselo spat v pyzamu se zasitymi rukavy a zasitymi nohavicemi. No a to trvalo az tak do doby jeho tri let. To, ze spim s ditetem v posteli byla ta nejmensi komplikace celeho onemocneni.
Předchozí