Syna jsem kojila 13 měsíců, poté jsem musela přestat, protože jsem otěhotněla a kojení, hlavně to noční, mne hrozně vyčerpávalo. U nás to probíhalo podobně. Syn neusnul jinak než u prsa. Naštěstí jsme nikdy nezažili, aby se v noci budil v pravidelných intervalech. Už od narození spal nonstop celou noc - když nepočítám trápení se zoubky, ale to byly maximálně 3-4 noci za celých 13 měsíců. Pak nastala situace, jak ho naučit na flašku se sunarem. Strašně jsem se bála proplakaných nocí a toho, že syn neusne jinak než vyčerpáním z pláče. Odstavování trvalo 2 dny!!! Uspával tatínek, vyfasoval flašku a ono to šlo samo. Díky Bohu! Syn si chviličku, ale opravdu jen chviličku, pobrečel....než zjistil, že táta není máma s prsem, ale že má tayk něco dobrého:-) A třetí noc úplná pohoda. Sice pořád spí s náma v posteli a musíme být u uspávání s ním, ale vůbec nám to nevadí, ba naopak. Neumíme si představit, že usínáme bez "miminka". Vyspíme se v pohodě všichni 3, nikdo se nemusí v noci budit a chodit chystat sunar nebo čaj. Věřím tomu, že když spí dítě s rodiči, je klidnější, spavější a celkově víc v pohodě. Všem přeji hodně úspěchů.
Předchozí