Jo,jo, to jsou debaty. Každá má kousek pravdy a svou vlastní zkušenost,která ale na druhé moc nezabírá.Největší pravda je ta, že každé dítě je jiné a my mu musíme naslouchat. Od toho přece máme mateřský instinkt, ne? Různé tabulky a rady jsou pouze orientační a každý máme jiné nároky : )))
Mám 16-ti měsíční dceru a ta od narození spala celou noc. Pak začali v půl roce příkrmy a co se nestalo? Začala se budit v noci na jednu lahodnou porci mléka, která byla ve dne nahrazena zeleninou. A tak to šlo dál.Teď se budí 2-3x za noc, k tomu ještě pije před spaním a po probuzení.
Také mi bohužel usíná u prsa, ale v kočárku při jízdě naštěstí taky. Dneska, když si jdu večer zaplavat, tak malou nakojím dřív a přenechám doma manželovi. Dřív či později usne. Ale jak a kdy ji odstavit? Pred zimou prý ne, to pak děti snadněji marodí.
Co se týče zubů a kojení, tak mě kousne jen, když se jí prořeže nový. Prostě ho musí vyzkoušet a já ji za to hubuji. Drží ji to vždy kolem dvou týdnů(ale ne při každém kojení), pak přestane. Je to sice bolestivé, ale asi nekouše naplno, abych chtěla či musela přestat kojit.
Předchozí