Ahoj Leňule, já ti musím dát zapravdu.Mám 9 měsíčního kluka a s kojením jsem si hoooodně prodělala. Hned ze startu jsem měla hrozné problémy s bradavkami, taky jsem prodělala 3 záněty, kdy jsem měla 40ky horečky, v bradavkách jsem měla z 1/3 trhliny, které mi hnisaly a každým nasátím jsem trpěla, jako na porážce. Malý mi nepřibýval na váze, takže jsem musela od 3 týdne začít s UM.Bylo to pro mě daleko jednodužší a taky jsem se hrozně bála, že nebude dobře prospívat. Do 3 měsíců jsem z 1/3 kojila a zbytek jsem dávala UM, ale zlom byl, když dostal prcek atopický exem. To jsem se rozkojila tak, že do těďka místo UM kojím a přikrmuji. Jsem hrozně ráda a zároveň jsem na sebe pyšná, že jsem to po těch prvních dvou šílených měsících nevzdala (měla jsem x krát sto chutí se na to vybodnout) a pořádně jsem se rozkojila. Dneska to beru jako nádhernou věc, ty jeho kukadla,když se na mě při pití mléka kouká jsou jedinečné.
Takže taky radím všem maminkám to nevzdávat a kojit, stojí to za to a poznají to až tak kolem 5 měsíce, když už dítě trošičku více vnímá ;o)))
Předchozí