| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Ženská logika

ahoj, nemínila jsem se vůbec zapojovat, ale tohle mi nedá... přesně ta poslední věta v článku mě nadzvedla. To s tím, že není feministka. Tady se to slovo pořád vnímá jako nějaká nadávka, urážka atd.
Jestliže feminismus je snahou o zrovnoprávnění obou pohlaví (v práci, platovém ohodnocení, přístupu k možnostem atd atd) pak jsem feministkou. Stejně tak jsem feministkou doma, protože domácnost a dítě nejsou jen moje. Jsou naše společné. Je jasné, že když jsem doma s dítětem, tak většinu domácích prací zvládnu sama. Ale nevidím důvod, proč by muž po návratu z práce nemohl jít se synem ven, popř. uvařit večeři, atd atd.
Samozřejmě jsme jako muž a žena různí a tak je jasné, že zatímco já nejsem schopná opravit auto, stavět chalupu a opravit doma elektřinu, tak manžel není schopen (nebo spíš ho nebaví) např. žehlit. Takže je to o kompromisu. A taky mě baví se o něj starat, pečovat o oblečení, ostříhat ho, protože on je i moje vizitka:) jenže za to chci (a bohudík mám) od něj uznání, že se o nás dobře starám a potvrzení, že si toho váží.
A stejně tak jsme jiní i v rovině osobnosti-ženy jsou většinou víc ukecané, potřebují drbat s kámoškami atd atd, muži to mají zas jinak. A přece o tom to je, to je to pěkné a neměli bychom se kvůli tomu napadat a mluvit o ješitnosti a o slepičinci a podobně.

K článku samotnému:
a) jednak bych manželovi do toho nekafrala, sama to nesnáším, když někdo stojí za zadkem a radí.
b) bych se majitelům přiznala, co se stalo a co jsme s tím udělali.
K.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.