Výborná věta :dej tam tamto a přitluč to oním.....
to mi připomělo jednu bajku:
Jede rytíř krajinou a jeho snem je zachránit sličnou princeznu ze spárů draka. A co se nestalo - hned v prvním městě kterém projížděl měli starosti s drakem. Ohlásil se u krále, že princeznu osvobodí. Počkal si na draka a když přilétl na nádvoří, vyjel se svým koněm a chrabře mu uťal jeho 3 hlavy. Princezna byla nadšená a dojatá a souhlasila, že si prince vezme. Chvíli si spolu pokojně žili, když tu zaútočil drak znovu. Princ se žene pro koně a pro meč, ale jeho drahá choť na něho volá - vezmi si radši lano, ať ho můžeš svázat! Zaváhá, přibere i lano, draka zabije stětím a pak ho sváže aby žena měla radost i když si u toho připadá trošku jako pitomec. Princezna hurdá že se mu mohlo něco stát, proč ho nesvázal nejdřív, ale přejdou to v klidu. Za pár měsíců přiletí drak znovu. Než si princ doběhne pro meč, proběhne mu hlavou myšlenka jestli si nemá vzít lano, ale rozhodne se že ne, když mu manželka zastoupí cestu a nutí mu lahvičku s jedem, že "na meč už je pozdě a tohle určitě rychle zabere a není to tak nebezpečné" atd atd. Ztrápeně si vezme lahvičku, mrskne ji po drakovi, ten pojde, ale rytíř se vůbec necítí jako vítěz. Je znechucený že nemohl provést svou práci po svém. Navíc když vidí manželku jak vítězoslavně jásá a říká: vidíš, a nebylo to rychlejší a jednodušší? Kdybych ti to neporadila......... No a milý princ si dojde pro meč, pro koně a vyrazí hledat nové království, kde mají méně emancipované princezny :-)))))))
Nic proti emancipaci, ale zásada pro obě pohlaví zní: Jestli víš přesně jak, kdy a čím to chceš udělat/pomoci, udělej si to prosím sám. Jestli to chceš po mě, neraď mi jak to mám dělat.
Předchozí