souhlasdím, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Z toho vyplývají častá nedorozumění.
ALE! LOGIKA JE JEN JEDNA! A před námi se jí zabývali velcí řečtí filosofové a matematici. Já studovala na Matfyzu a diplomku dělala na Boolovskou algebru, což je v podstatě logika, převedená do řeči 1 a 0. Po 1.výměně názorů o ženské logice jsem ji předvedla manželovi (tenkrát příteli). Když se pak uklidnil, tak nejen,že odě mě neutekl, ale dokonce se tomu zasmál a i před jinými lidmi teď po letech říká: Na logiku mám tady mluvčího. Jen to dokazuje, to co vím a to, že je inteligentní, takže óchat, když se mu něco povede je na nic, protože to hned prokoukne. Nebo já to neumím, jednám na rovinu zásadně. Proč bych se měla rozplývat, když mi to nejde od srdce. Můj muž také nepohrdá mými radami v technických věcech, ač sám technik. Já totiž před naším manželstvím bydlela sama a byla u rekonstrukce bytu, on žil s rodiči celý život v jednom bytě (kdysi novém paneláku. Tak se vždycky poradíme. Co umí sám, udělá, na zbytek pozveme "odborníky". Nejen řemeslníky, máme i paní na žehlení a pána na mytí oken. Jeho i moje práce mají přece stejnou hodnotu, navíc oba chodíme do práce.
Předchozí