Proč myslíte, že chrání jen tu jednu ženu? Je to očkování jako každé jiné a omezilo by počet nakažených v populaci. Nejedná se o dětskou nemoc, takže postihuje i ženy s dětmi. 500 žen ročně na tuto nemoc zemře, takže onemocnění sociálně postihne celou rodinu, chcete-li to vidět v širších souvislostech. Stát o zdraví populace pečuje v podstatě ze zištných důvodů, léčení je dražší, není to nějaká dobročinnost. Nebo se můžeme zařadit mezi země čtvrtého světa, kde se nikdo o zdraví populace příliš nestará.Ale viz AIDS a Afrika - v podstatě globální problém Americké zdravotnictví bych sem moc netahala, připadá mi dost nehumánní, nechat někoho umřít, protože nemá dost vysoké pojištění. Americký pragmatismus a utilitarismus se mi vždycky příčil a myslím si, že Evropané vyrůstali po staletí v duchu humanistické tradice. Když máme dost peněz na armádu, proč nás nezajímá taky zdravotnictví? Je mi jasné, že to tady nevyřešíme a podotýkám, že bych si vakcínu ráda zaplatila sama, pokud bych tu šanci vůbec dostala.
Předchozí