Pracuji jako krupiérka, 250km od domova. Nikdy mi to zvlášť nevadilo, protože jsem měla mezi šichtama dost dlouhé volno. Otěhotněla jsem a vzhledem k tomu, že dělám pouze noční, v zakouřeném a psychicky náročném prostředí a fyzicky jsem to nezvládala, rozhodla jsem se, jako ostatně každá rozumná budoucí maminka, co tam kdy dělala, že požádám pana doktora o neschopenku.
Jakékoli přeřazení na jinou práci by totiž pro mě nic neřešilo. Buď to je práce recepční, která není tak náročná, ale v témže prostředí nebo je to práce uklizečky, s kratší pracovní dobou, čímž by se mi volna podstatně zkrátila a já bych se domů dostala maximálně k doktorovi. Také 250km za volantem mi nedělalo dobře. Ale u pana doktora jsem narazila na problém. Ten to všechno chtěl mít černé na bílém od zaměstnavatele. Jenomže já jsem byla v šestém týdnu těhotenství a zatím jsem nechtěla, aby o tom někdo věděl. Našla jsem si jiného doktora, ale ten mi řekl to samé, že je to věc zaměstnavatele. Myslela jsem si, že když v těhotenství zakazují kouřit, tak že by mě nikdo nikdy do hospody a podobně zahuleného zařízení neposlal... A překvapila mě obava pana doktora, že by mu za to mohli dát pokutu. Copak jsem simulant?
Předchozí