Ahoj, díky podobné diskuzi na rodina.cz jsem zjistila, že očkování proti TBC a další "živé vakcíny" můžou u mé dcery nastartovat autoimunitní poruchu, ke které má genetický předpoklad (já ji mám).
Kdybych na to neupozornila já, dostane to. Přestože jsem se ptala svého imunologa, nahlásila do své karty v porodnici a volala na kalmetizační stanici a pediatričce. Věděla o tomto riziku až na plicním oddělení na Karlově náměstí, TBC dostaneme až ve dvou letech a HIPP vakcínu jsme dostali zdarma od pojišťovny. V porodnici na mě koukali jako na "tu chytrou, co NECHCE očkovat".
Odklad očkování TBC na dva roky věku je v jednání, než to schválí, napíchaj to ještě pár dětem ve třech dnech života.
Jinak u vakcíny HIPP jsme měli vždy reakci - průjem, nechutenství apod. Je to stejný princip jako HEXA, ale neobsahuje žloutenku a obrnu, což jsem uvítala, tyhle vakcíny dostaneme později. Snad se mi dcera někde nespustí a nechytne pohlavním stykem přenosnou žloutenku...
Vůbec nepochybuji o tom, že za 10 let zjistí, jak škodlivé jsou tyto moderní vakcíny, případně, že účinkují jen 10 let.
Eva
Předchozí