U nás to bylo přesně to samý. Naše dítě v tom věku kolem jednoho roku nejradši „mylo nádobí“. Přisunulo si kuchyňskou židli ke dřezu, vyškrábalo se nahoru, pustilo vodu a už to lítalo... Další oblíbenou aktivitou bylo fanatický zapínání tiskárny. Jednou jsem takhle seděla zavalená hromadou nesmyslných kopií a napadlo mě tiskárnu zabarikádovat sedací soupravou. Přisunula jsem tam sedačku a lehla jsem si na ní. Náš syn někdy po prvním roce života (15 měsíců +- nevím přesně) tuhle sedačku normálně odsunulo i s ležící mámou. (Je teda fakt, že není těžká a máme plovoucí podlahu, ale stejně jsem byla v šoku).
A jinak si myslím, že to děláš dobře. V jednom roce je nesmysl plácat dítě přes zadek a se syndromem „malého tyrana“ to taky nesouvisí. Jedná se o přirozenou dětskou zvídavost. Dítě to nedělá naschvál. Vykašli se na "vymezovače hranic" (koukám, že už se na tebe sypou). Máš moc šikovnýho kluka. Po nějaké době se to uklidní. Moc a moc držím palce.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.