| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Techniky dýchání při porodu

KhonovaS, těžko radit :o/ Ono pokud jsi měla velké nástřihy i u předchozích porodů, tak asi budeš adeptem na nástřih i tentokrát, protože ta hráz už díky tomu nebude mít tu elasticitu. Šití kvalitním materiálem... já pražské porodnice vlastně ani neznám, byť jsem z Prahy :o) ale kvalitní materiál bych určitě očekávala minimálně v Podolí, Motole, U Apolináře. V Podolí jsou prý vstřícní zdravotníci a dá se tam spousta věcí domluvit, tak si tam zkus zajít na pokec ;o)

Jinak pokud mohu mluvit z vlastní zkušenosti, tak ono asi opravdu při tlačení bylo možná tak trochu paradoxně nejdůležitější uvolnění a netlačení :o))) Úplně jsem cítila, jak dítě samo jede dolů, jenom ve chvíli, kdy byla bolest nejintenzivnější, jsem mu pomohla zatlačením. Uvolnit bych se asi jen tak nedokázala, mně pomohlo zakřičet si - v tu chvíli jsem nemohla tlačit, děcko jelo "samospádem", pak přitlačit (to už se křičet nedalo). Ale ono to bude o tom, co kdo cítí, třeba u prvního porodu jsem tlačila jak o život (měla jsem plný zuby zdravotníků, tak jsem to chtěla mít rychle za sebou ;o) ), děcko jsem se zadrženým dechem vytlačila během jedné kontrakce (na konci mi PA skočila na břicho :o/), nicméně tehdy bylo dítě prcek, těsně nad tři kila. Natrhla jsem se, ale jenom drobně, ani šít nebylo třeba. Ale těžko říct, jestli kvůli rychlému tlačení, skočení na břicho, tomu, že mě během tlačení přetáčeli z boku na záda, že jsem byla prvorodička, že... :o/

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.