Nemám to vyzkoušené, ale je to rada babičky (manželovo). Do sklenic dát vždy vrstvu jitrocelových listů (alespoň 5 cm silnou) a na to stejně silnou vrstvu kristalového cukru a takto střídat až nahoru (končí se cukrem). Musí se to pořádně upěchovat a pak zakopat na tři týdny na zahradě do země do stínu. Prý se z toho udělá sirup a ten se slije, dá do lednice a je to. Ale jak jsem napsala, nemám to vyzkoušené. Každý rok říkám, že si ho udělám (tchýně bydlí na vesnici a mají velkou zahradu se spoustou jitrocele), ale ještě jsem ho neudělala.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.