| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Strašlivá noc

Dobrý večer,

já Vás ale opravdu nechci přesvědčovat o své pravdě. Já se jen snažím zastat lékařů, kteří podle mého odvedli v našem případě dobrou práci. Nemyslím si, že patří mezi tu zmiňovanou "bandu tupců" nebo "zabedněné profesory".

A kleště? Co když i použití kleští je někdy nezbytnost? Nemyslím si, že by je lékaři používali pro zábavu. Srovnání kleště versus císař, opravdu jsou kleště o tolik horší?

Pokusím se Vám to znovu vysvětlit a opravdu Vás nechci přesvědčovat.

Dala jsem si tu práci a našla si v odborné literatuře související články.
Takže ve zkratce. Plodová tíseň se řeší začátkem porodu císařským řezem. U nás se snažili tuto "tíseň" vyřešit jinou cestou, což se podařilo (díky). Celou první dobu porodní jsem byla připojena na monitor a miminko na sondě, a věřím, že chtěli po předešlých problémech opravdu pouze kontrolovat stav miminka a ne si jistit záda.

Pokud se jedná o pokročilejší stádium porodu, (což si myslím, že druhá doba porodní je) a plod zažívá pouze mírný stupeň tísně nebo se v porodních cestách zaklesne, může se situace řešit asistovaným porodem. Používá se vakuumextraktor (ten se údajně u nás nepoužívá, je prý daleko horší, než kleště) nebo kleště. Porodem kleštěmi končí údajně desetina porodů přirozenou cestou.

Myslím, že nikdo nemohl předvídat, že dojde k těmto komplikacím. Nebýt špatné polohy, mohli jsme možná porodit normálně (a to jsme si moc přáli).

Lékařka se musela rozhodnout pravděpodobně velice rychle a asi nebyl čas na přípravu na císařský řez. Dále možná zhodnotila to, že jsem prvorodička a že budu s největší pravděpodobností rodit ještě jednou. A jak známo, každé následující těhotenství po císařské řezu je rizikovější (a my chceme ještě jedno, možná dvě děti).

Manžel náš porod konzultoval s jedním porodníkem pracujícím v minulosti v Německu a Kanadě. Kleště se podlě něj používají do dneška v případě nutnosti naprosto běžně. V případě správného použití jsou bezpečné.

Dále podotýkám, že jsme mezi personálem neměli známé, neměli zaplaceného lékaře a přesto se snažili. Pro mě je to samozřejmost.

Co se týče práva, už tu byla snaha, že se zpochybnil podepsaný souhlas pacietky se sterilizací (nevím, jak to dopadlo).

Dále naprosto souhlasím s tím, že má rodička právo odepřít tu či onu proceduru. Já jsem pouze vyjádřila svou zkušenost s kritizovanými monitory a snažila se vysvětlit pravděpodobný postoj lékaře.

V podstatě to byla víceméně reakce na článek pana Petra.

Simona

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.