ahoj, okamžitě jsem si vzpomněla na svou zkušenost. Můj synek mi tohle prováděl skoro rok každou noc. Začalo to asi v 4 měsících. Večer usnul mezi 8 a 9 hodinou, po půlnoci se vzdubil na kojení, usnul a ve 2 ráno se vzbudil a už neusnul ani při kojení, což v jakoukoli jinou hodinu zabíralo naprosto spolehlivě. Byl vzhůru hodinu a třičtvrtě až 2 hodiny , pak usnul a spal do rána asi do 7. Každou noc naprosto stejně. Nechávala jsem ho v postýlce, potmě, vždycky to vydržel zhruba 10 minut, pak se ozval, tak jsem přišla, pohladila ho a odešla. Po měsíci jsem si už plánovala noční program. Žehlila jsem, psala maily, četla si a tak dál. Odešlo to tak nějak samo. Občas to ještě zažíváme, ale díky předchozímu tréninku je to v klidu. Když se malý v noci vzbudí, vleze si ke mně do postele, lehne si a leží potichu do té doby než usne. Nerozsvěcuje světla, nelítá po pokoji, neřve. Já v klidu dřímám, na tvrdý spánek do není, ale lepší něco než nic. Vyplatí se prostě naprostá ignorace. Může být u mě, ale zásadně žádně světlo, žádné mluvení - to je hrozně důležité, musíte předstírat, že spíte. Tak přeji pevné nervy.
Ikrulka
Předchozí