| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Epiziotomie

myslím, že zrovna s tím vak blan a jeho protrhávání moc nesouvisí - jedna věc je, jak moc je žena otevřená (otázka dělohy), tam je to jistě se zachovaným vakem šetrnější pro ni i pro dítě. Druhá věc je průchod hlavičky pochvou a pošením vchodem, kde hraje roli spíš vedení porodu jako takové - spěch, poloha, řízené tlačení, chránění hráze apod.

Ale je pravda, že některé polohy, které jsou z hledniska prevence natržení výhodné (třeba vsedě na stoličcce), zase neumožňují nebo ztěžují chránění hráze PA.

Takže já rodila na stoličce, šlo to dobře, hráz mi nechránily, ale příliš mě povzbuzovaly (doktorka i PA). Takže jsem měla rupturu II. stupně, ale hojilo se to výborně a problémy nemám žádné. Seděla jsem ještě v den porodu a v pohodě.

LaPepa

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.