Nevím, jestli je mléko zdravé, nebo zdraví škodlivé, to se asi nedá říct jednoznačně a paušálně, a záleží na spoustě dalších faktorů, ale myslím, že pokud člověk zná zdravou míru, tak mu snad vyloženě ublížit nemůže (nemá-li už alergii nebo třeba deficit laktázy apod., samozřejmě). A taky si nemyslím, že by ho člověk nezbytně potřeboval k životu.
U nás doma se tedy kravské mléko skoro vůbec nepije, nějak prostě necítíme potřebu, do roka si koupíme tak maximálně 3-4 litry mléka, když dostaneme chuť... Jogurty taky moc ne, spíš máme rádi sýry, ale taky toho nejíme žádná kvanta, spíš jen na chuť... A rozhodně tím nestrádáme, na žádné zubní kazy, fraktury ani alergie netrpíme, my jsme snad posledních pár let nebyli ani nastydlí... Takže si nemyslím, že by nám něco chybělo, když nekonzumujeme mléko...
Ale asi to chce přistupovat k tomu individuálně, nedá se přece říct, že některá potravina je pro všechny škodlivá nebo pro všechny prospěšná, každý organismus je unikát a každý reaguje jinak... Chce to vysledovat si to a prostě nejíst to, co člověku nedělá dobře. A taky si nemyslet, že za všechno dobré i špatné může strava. Člověka ovlivňuje ohromná spousta dalších věcí, strava je jen jeden kamínek z mozaiky.
Předchozí