No my máme doma hovězí maso, tak 1x za čtvrt roku, vepřové 1x za 1/2 roku, solím minimálně. Konzumujeme hlavně kuřecí, králičí maso, a když se zadaří sehnat tak maso z nutrie. V sobotu máme většinou luštěniny, nebo těstoviny se sojovým masem. Bohužel přes týden manžel a děti chodí na obědy (já neobědvám) tak se snažím k večeři udělat něco lehčího se zeleninou atd. Starší syn od malička byl na ovesných vločkách (od 3měsíců jsem přidávala do sunaru jako příkrm ke kojení, minimálně jsem sladila)také si oblíbil různé obilné kaše, ale třeba mléka vypije až 2l denně (kozí nepozře, protože mu smrdí - mě také), tvaroh (netučný) jí také denně, to samé sýry (nízkotučné). Nepozoruji, že by mu to nějak škodilo a nikdy mě také nenapadlo, že bych mu dávala něco špatného (samozřejmě netrpí žádnou alergií, nemá žádné omezení). Je mu 16let a má pevné kosti, nemá žádný kaz - prostě si nemyslím, že by byly mléčné výrobky tak škodlivé.
Předchozí